Silverstories er et vidensdelingsprojekt, vis formål er, at de forskellige partnere på tværs af landegrænser og fagområder indenfor metoden digital storytelling lærer af hinandens metoder, strategiprocesser samt mediekompetencer.
Udgangspunktet er hvordan digital storytelling kan integreres og anvendes i social-og sundhedsvæsnet, på hospitaler, plejehjem samt i alternative behandlinger, udover dette vil der også være fokus på ældre og IT.
I slutningen af februar drager to undervisere fra Storylab afsted til Finland for at lære af de finske projekter samt deres facilitatorer.
Her håber vi på, at få ny viden indenfor arbejdet med digitale medier, storytelling med demente og deres pårørende.
Udover dette skal vi besøge et tv studie. I Finland kører de med et koncept der hedder:
‘Care TV’.
Dette er et interaktivt tv-system, hvorigennem vejledning og støtte indenfor sundshedstjenesten er givet til ældre igennem forskellige deltagerorienterede programmer til at forbedre og fremme kapaciteten til ældre mennesker, der bor hjemme.
CaringTV består i at forbedre sikkerheden i hjemmet samt give de ældre kompetencer til fremtidens virtuelle klinik, samt øge mulighederne for at deltage i social interaktion, og bestræbelserne på at skabe trivsel for plejemodtagere.
Baggrunden for den interaktive tv kanal kommer af, at de ældre gerne vil vide noget om deres egen sygdom, og hvordan de selv kan forbedre deres livskvalitet.
Deres favorit programmer er konsultationssession, hvor de kan interagere med lægerne og andre eksperter. Undersøgelser fra Lauera Universitetet viser, at de kan lide at deltage i tv kanalens morgen fitnesscentre, de ønsker at have rådgivning og madlavningsprogrammer designet specielt til dem.
De kan lide at se tilbage på deres liv og oplevelser, hvilket de kan med Care TV , der også giver dem mulighed for at streame deres digitale historier.
Læs mere om hvordan Care TV deler digital storytelling projekter.
Silverstories projektet vil løbende blive beskrevet her på sitet, og vores rolle i Danmark er at afholde et par workshop i DK med besøg fra de rumænske deltagere samt afholde et stormøde i København med alle partnerne i EU.
Udover dette går vi ind i en mere forskningsorienteret opgave, der drejer sig om at udvikle en fælles guidebog til workshopafholdelse indenfor Digital Storytelling i Sundhedsvæsnet, som kan anvendes af alle partnere i projektet, samt eksterne kunder.