Storytelling & Service Recovery

Der er stor sammenhænge mellem kundeoplevelser, kundernes fortælling om deres oplevelse og servicegendannelse Service Recovery`. Når en kunde har en dårlig oplevelse af virksomheden, købet eller den service du tilbyder, går der ikke mere end 5-7 minutter og denne oplevelse bliver til en fortælling og historie om den dårlige oplevelse x 10 fortalt til mindst 2 personer i netværket. Dette betyder at fortællingen om denne kundens oplevelse på cirka 5 minutter kan sprede sig online og fra mund til mund, uden at man kan styre fortællingen, som hurtigt kan blive endnu værre.

Derfor er det essentielt for virksomheden at få erstattet den dårlige fortælling med en overraskende positiv vending således at virksomheden f.eks giver et gratis produkt, en gratis service eller andet fra godteposen, således at kunden ændrer fortællingen på kundeoplevelsen.

Gode artikler om service recovery:

”Service Recovery” | Service Design Institute

Best Service Recovery Strategies in 2022 | Service Recovery Strategies (surveysparrow.com)

6 Service Recovery Strategies for Better Customer Loyalty

  • Apologize to the customer.
  • Take ownership of the problem.
  • Get to the root of the issue.
  • Solve the problem.
  • Offer something extra.
  • Follow up with the customer.

Udgivet 11. september 2022 af nikoline

Workshop hos Djøf

I sidste uge var vi hos Djøf – uddannelsescenter og undervise deres medlemmer på en 1-dages seminar i brug af apps til videofortællinger.

Udgivet 23. august 2022 af Storylab

Sommer workshop 2022

Digital Storytelling workshop i starten af juni 2022 bliver forhåbentlig et facilitator kursus uden corona restriktioner. Vi glæder os til at byde velkommen til 5 dages kursus i metoden Digital Storytelling. Skriv til nikoline@digitalstorylab.com hvis det har interesse.

Udgivet 2. maj 2022 af Storylab

Ensomhedsmuseet

C:NTACT som er en selvstændig fond der arbejder med historiefortælling på flere forskellige metoder, har udarbejdet et slags digitalstorytellings univers/museum omkring emnet ´Ensomhed`. Her har unge med ensomhed delt deres historier igennem video, billeder, digte, og grafik. Det er et digital museum hvor man kan høre dybe unikke historier om ensomhed, det at være alene men også om håb og fællesskab.

Ensomhedens Museum er et projekt skabt i forbindelse med teaterforestillingen ‘EN SOM DIG – FORTÆLLINGER OM ENSOMHED & ISOLATION‘. Begge projekter behandler tematikken ensomhed og er skabt af personlige fortællinger og bidrag fra forskellige mennesker rundt omkring i Danmark.
Værkerne er indsamlet via et open call over 2 måneder, samt uddrag fra de medvirkendes monologer i ‘EN SOM DIG’ udviklet med C:NTACTs metode om personlig historiefortælling. Både museet og kataloget er derfor et udvalg ud af de mange henvendelser med udsagn og udtryk om ensomhed.

Udgivet 21. april 2022 af nikoline

COVID Historier

I disse tider er det svært at være selvstændig når mange kultur og event institutioner er lukket ned. ALT er lukket ned og det giver både mulighed for at få ro på og tænke over nye koncepter, forretningsmodeller eller kundegrupper…men trods alt er lukket ned kan vi ikke lukke folks historier ned – de digitale historier lever nu som aldrig før og det er nu at vi kan se vigtigheden i at bevare, producere og dele historier online.

Vi er i en situation hvor historier kan hjælpe os ud af ensomheden, smerten, frygten, og sygdommen – jo flere historier der bliver delt desto mere helbredelse skaber vi.

Vi har tid til at lytte nu – stoppe op og lytte til andres historier og vores egne.

COVID Historier er blevet skabt på Storycenters hjemmeside https://www.storycenter.org/covid-stories

Udgivet 4. januar 2021 af nikoline

Nye datoer 2020

Vi har workshop løbende og her er datoer for efteråret 2020

September

3 dages workshop: d.28,29,30 september

Oktober

3 dages workshop: 12,13,14 oktober

Facilitator kursus: 12-16 oktober

November:

3 dages workshop: 23,24,25 november

Udgivet 2. juli 2020 af nikoline

Video Made Easy by Louise

Video Made Easy er et nyt koncept hvor videoproducer Louise Lechre Jørgensen deler ud af sine mange års erfaring i videoproduktion, videodesign, digital storytelling og storytelling. Louise har også sin egen virksomhed der hedder StoryWork.

I guiden er der f.eks 5 trin i processen med at producere en videoreportage.

Trin 1: Præsenter dig selv: Hvem er du og hvor er du?
Trin 2: Forklar hvad der sker?: Hvad sker der lige nu, & hvad er baggrunden derfor
Trin 3: Lav det til virkelighed: beskriv lyde, dufte, farver – alle sanser
Trin 4: Hvad føler du?: Gør det personligt!
Trin 5: Hvad er dine forhåbninger? – hvilke ændringer drømmer du om?

Tak til Louise for inspirationen.

Udgivet 11. juni 2020 af nikoline

Ny Digital Storytelling bog

Joe Lambert fra Storycenter i San Francisco, som også er grundlæggeren af Digital Storytelling har skrevet en ny bog, Digital Storytelling: Story Work For Urgent Times. Bogen er hans 6 udgave, og i denne sjette udgave af StoryCenters populære guide til digital historiefortælling er der inspirerende historiefortællere der fortæller om de færdigheder og værktøjer, de har brugt for til at skabe autentiske digitale historier.

Ved hjælp af Seven Steps tilgangen hjælper Lambert og hans kollega Dr. Brooke Hessler historiefortællere med at identificere grundlæggende elementer i dynamisk digital historiefortælling. Fra at forme og identificere sig med en personlig historie, til at se, samle og dele den.

Læserne vil også finde nye cases fra de globale anvendelser af digital historiefortælling inden for uddannelse og andre områder, samt yderligere oplysninger om ophavsret, etik og distribution. Bogen er fyldt med ressourcer om tidligere og nuværende projekter på græsrods- og institutionel niveau, herunder kapitler specifikt til studerende og undervisere, diskussioner om tilgange til de nyeste mobile applikationer og medieproduktionsprocesser.

Bogen indeholder en opdateret introduktion, et ny forord af den akademiske Jane Van Galen, samtale med mediepædagogen Sonia Chaidez og en rundbordssamling med StoryCenters programmedarbejdere.

Vi har lige bestilt den hjem til Digital Storylab og glæder os til at læse den og komme med flere tips og guides fra bogen her på bloggen.

Udgivet 13. februar 2020 af nikoline

International digital storytelling konference 2020

Så er datoerne for den næste Internationale Digital Storytelling Konference klar og iår bliver det i England. Datoerne er d.30 marts -1 april 2020 på Loughborough Universitetet.

Konferencen samler både forskere, studerende, praktikere, foreninger samt selvstændige der arbejder indenfor feltet Digital Storytelling.

Læs om digital storytelling konferencen på:https://storytellingacademy.education/digital-storytelling-conference/

Udgivet 5. august 2019 af Storylab

Workshop med unge

I forbindelse med Stories From The North har vi afholdt 2 workshops med unge omkring deres liv i Danmark og hvad der fylder hos dem i hverdagen.

De 14 digitale fortællinger vil blive lagt op på www.nordicstorytelling.com med engelske undertekster.

Udgivet 23. november 2018 af Storylab

Gensyn med netværket

I sidste uge kom vi hjem fra Zakynthos i Grækenland, hvor vi har holdt en præsentation af Stories From The North. Mange fra digital storytelling  netværket var tilstede og vi fik hørt og set en masse nye historier fra flere forskellige projekter i USA og Europa.

Vi har lavet en kort video om vores præsentation og du kan nederst på siden downloade selve powerpointen vi præsenterede i workshoppen som Pip Hardy og Tony Summer fra Patient Voices faciliterede.

International Conference Stories From The North from Digital Storylab on Vimeo.

Oplæg DS konference Grækenland sept18

Udgivet 3. oktober 2018 af nikoline

International Digital Storytelling i Grækenland

Igen i år deltager vi på den internationale digitale storytelling konference i Grækenland DST2018.

Overskriften på konferencen er:
´Current Trends in Digital Storytelling: Research & Practices´.  Vi glæder os til at holde et oplæg om vores nuværende project: Stories From The North, og vi satser på at anvende konferencen til at markedsføre projektet til de mange internationale deltagere.

https://dst.ntlab.gr/2018

 

Udgivet 11. juli 2018 af nikoline

Nordic Storytelling

Vi har nu udarbejdet en platform for det nye projekt ´Stories From The North´ ,der kører indtil slutningen af 2019. Vi glæder os til at få udarbejdet mange flere historier med deltagerne i projektet på tværs af Norge, Island og Danmark. Den 1 Juni holder vi kick-off møde i Oslo, hvor vi taler strategi og formidling af projektet.

Nordic Storytelling

Følg med på www.nordicstorytelling.com eller på under vores nyheder.

Udgivet 8. marts 2018 af Storylab

Nordisk Kulturfond støtter Stories From The North

Tak til Nordisk Kulturfond som har støttet vores nye nordiske samarbejde med 200.000kr.

Nordic StorytellingProjektet hedder ´Stories From The North`,
og skal bidrage til at bevare og undersøge hvilke nordiske historier de unge har og fortæller om deres egen nordiske identitet.

Vi anvender digital storytelling som metode til at få de unge til at formidle og dele deres historier. Vores platform vi arbejder udfra er nordicstorytelling.com, hvor man kan se filmene de unge producerer fra de forskellige lande.

Nordisk Kulturfond

Lidt om Nordisk Kulturfond:
Nordisk Kulturfond skal bidrage til en positiv udvikling, hvad angår kunst og kultur i Norden ved at fremme det kulturelle samarbejde mellem Danmark, Finland, Island, Norge Sverige samt Færøerne, Grønland og Åland. Dette gør fonden gennem at være kundskabs- og netværksopbyggende og give økonomisk støtte.

Fonden har arbejdet med kultursamarbejde siden 1966 med udgangspunkt i en aftale mellem de nordiske lande. Fonden har i dag et budget på 36 mio. DKK, hvoraf hovedparten uddeles som projektstøtte til nordiske kulturprojekter såvel i som udenfor Norden. Derudover har fonden igennem de seneste år udviklet sig til at være en aktiv deltager i netværk og som netværksfacilitator med det formål at udvikle kulturpolitiske spørgsmål i Norden.

Se mere på fondens hjemmeside – tak til fonden for støtten.

TakPartnere Stories From The North til alle partnerne i projektet som har bidraget til at denne støtten er opnået.

Tak til: Rekjavik Akademia – Aalborg Universitet i København og VidEO research center – WorldWideNarrative i Norge, Høgskolen i Oslo og Akerhus og Nordens Hus på Færøerne

Udgivet 6. januar 2018 af Storylab

Facilitatorkursus i 2018

Så er vi parate til 2018 med et helt nyt facilitatorkursus i marts uge 10, 2018. Kurset foregår på AAU, Aalborg Universitetet i København SV.

Du kan læse mere om kurset her, eller skriv til os på info@digitalstorylab.com.

Digital SKursus i nye mediertoryLab har udviklet et skræddersyet 5 dages program som blandt andet indeholder følgende:

  • Hvordan faciliterer man individuelle og gruppeprocesser
  • Storycirclens forskellige dele – og teori i historiefortællingen
  • Specialisering indenfor et valgt område: f.eks de tekniske aspekter, narrativer, visuelle udtryksformer og distributionen af de digitale historier
  • Strategier for at indføre DS i undervisningssammenhænge for en gruppe og køre det selvstændigt
  • Dybdegående undervisning i film og lydprogrammer, hvor deltageren selv prøver at undervise hinanden.
  • Visuel historiefortælling
  • Copyright regler, formater og online værktøjer
  • Didaktisk læring
  • Kommunikationsstrategier for udbredelsen af historierne

Udgivet 1. januar 2018 af Storylab

The Nordics

Digital Storylab har modtaget fondsmidler fra The Nordics til at etablere en digital storytelling platform med digitale historier fra unge i Norden.

Her er vores projekt idé på engelsk.

Project pitch – Stories from The North

“Branding is no longer about the stuff that you make, but about the stories you tell. The vision of our project ´Stories from the North` is to let people create, share & tell life stories through Nordic Storytelling Labs and an online digital storytelling platform.
Our goal is to create a Nordic Digital Storytelling Platform for authentic personal stories told by young and old people from Denmark, Norway, Iceland & The Faroe Island.
The project is called Stories from the North and has a mission to gather and preserve authentic stories of human life told and made by people from the Nordic Countries.

We make a difference by creating open Nordic Storytelling Labs in each country where young people are invited to join a workshop. The stories being produced by each participants will be shared on a digital storytelling platform which will open up for a conversation and start a dialogue around the stories being shared.

This new strategic storytelling platform will host digital stories from both the cities and also the outskirts and countryside of each country. By letting people share their stories about different subjects such as identity, culture, food, traditions, love, and favourite places it can tell a common Nordic story.
You should back up our project because here we will create a space where all the autentic Nordics voices will be heard and shared. We will let people tell their own life story on a 2-3 days workshops where they create a 2-3 minutes small digital story.”

Læs om fonden her: https://projects.thenordics.com/about/

Udgivet 19. august 2017 af Storylab

5 bedste USB mikrofoner

Digital Storylab deler vores erfaringer med forskelligt udstyr, som vi anvender til vores kurser. Det bliver lidt nørdet, men for jer som elsker nye gadgets og tech viden, så læs med her:

Hos digital storylab arbejder vi med lydmediet og anvender mikrofoner til at optage fortællerens stemme. I digital storytelling processen er det op til deltageren selv at producere et manuskript som de skal læse op og optage med mikrofonen. I vores workshops er lyden en vigtig del af filmproduktionen, da det er fortællerens stemme som skaber den autentiske kraftfulde historie.

Vi arbejder med semi-profesionelle mikrofoner som ikke må koste så meget, da det skal være muligt for deltagerne selv at købe en mikrofon til eget forbrug.

Vi vil dog ikke gå på kompromis med lydkvaliteten og Digital Storylab har igennem mange år undersøgt hvilke mikrofoner der passer bedst til vores kurser og workshops i digital storytelling.

De digitale produktioner er på 2-3 minutter og lyden optages ofte ved brug af computeren eller en mobil enhed. På en digital storytelling workshop medbringer vores kursister forskellige medier, så de arbejder enten på MAC eller PC, iPad eller mobiltelefonen derfor skal lydkvaliteten være helt skarp samtidig med, at vi bedst kan arbejde med USB mikrofoner der kan tilkobles de forskellige medier.yeti mikrofon

I 2017 arbejder med vi med følgende mikrofoner i vores workshops og kurser i digital storytelling:

  1. Blue Yeti  -1330kr
  2. Shure Motiv mv88 -1190kr
  3. Blue Snowball -639kr

 

Digital Storylab har mange års erfaring med facilitering og redigering af lyd til videoproduktion og anvender mikrofoner som er forholdsvist billige og har en god kvalitet. Samtidig med at de er brugervenlige.

Udgivet af Storylab

Transnational workshop in Italy

We have just finished our transnational workshop in Italy with 13 intellectually handicapped participants who came from Italy, Finland, Slovenia, Lithuania, and Iceland. The project is part of the european project called DigiPower. What a great experience!!  We loved to work with all the participants.Digital Storytelling med handicappede

Every day in the morning we got a big smile and hug from everyone. It was our first time to arrange a 5 days Digital Storytelling workshop with this target group and we learned a lot. The workshop was held in Pordenone at Anffas which is an organisation who works with disabled people rights and Anffas is also a residential and semi-residential facility for severely disabled people.

During the 5 days the partcipants produced a 1-2 minutes digital story with the help from the facilitators and the assistants. In the morning they shared stories through different creative storytelling excercises and in the afternoon they had a course called danceability.

Digital Storytelling with intellectual disabled participants

 

 

Udgivet 30. maj 2017 af Storylab