Metoden

“Historier bringer os sammen, tilskynder os til at forstå verden og
skabe empati for hinanden.”

Hvorfor er´Storytelling` vigtig?

Autentiske historier hjælper os til at forstå verden omkring os, og det samfund vi lever i.
Vi har brugt historier siden tidernes morgen til at præsentere komplekse problemstillinger og løsninger i vores liv og dagligdag. Livet får mening gennem fortællinger, og ofte er fortællinger med deres implicitte moral et af livets grundvilkår. Det er fortællingerne, der organiserer erfaringerne og derigennem giver dem mening med livet.
Vores hjerner er indstillet til at huske det, der fortælles i historieform og især når udgangspunktet er i den personlige beretning.

Digital Storytelling tager udgangspunkt i den personlige historie og kombinerer denne med de digitale medier. Video og billeder er på nogle områder blevet primære måder at kommunikere på i forhold til traditionelt print. Det er vigtigt at sørge for, at denne formidlingsform bærer de autentiske historier fra hver enkelt person.
Dette kan digital storytelling anvendes til.

“Digital Storytelling er 2-3 minutters autentiske film, der er produceret af deltagerne selv med egne fotos, video, grafik, musik og tekst i en kreativ og demokratiserende process.”

 

Hvad er værdien af metoden?

Digital Storytelling skaber forandring både på det personlige plan, som kursisterne lærer på wokshoppen og på det samfundsmæssige plan, hvor de digitale historier der produceres som en helhed kan skabe social forandring.

 

I nedenstående model er processen for at skabe autentiske digitale historier igennem metoden digital storytelling illustreret:

Processen i digital storytelling

“Digital Storytelling” is a workshop-based practice in which people are taught to use digital media to create short audio-video stories, usually about their own lives.
The idea is that this puts the universal human delight in narrative and selfexpression into the hands of everyone.” – Storycenter.org

Se digitale historier, der er blevet produceret af deltagere på vores kurser.