Media4Me konference

Hvordan kan vi anvende medieværktøjer med det formål at forbedre sociale tilhørsforhold og interkulturel dialog i mulikulturelle forstædsområder?
dsc01826.JPGdsc01831.JPGdsc01828.JPG
Dette spørgsmål er udgangspunktet for dagens første workshop på konferencen Media4Me i Haag. Der er samlet omkring 120 deltagere som enten arbejder inden for mediebranchen, underviser i at bruge medier som et redskab til at give børn og unge en stemme, eller arbejder med digtalstorytelling:

Der er mange lande repræsenteret og fordi Mira Media har besluttet sig for at give et legat til mindre organisationer har jeg indtil videre mødt nogle ret interessante folk, som sjældent er repræsenteret ved mediekonferencer. Til workshoppen sad jeg ved siden af en lærer fra Armenien, der underviser børn og unge i New Media & Technology. I Armien omfatter New Technology IBM maskiner indeholdende prøveversioner af programmer såsom photoshop, Fina Cut Pro og ikke mindst en internetforbindelse som vi havde i 1998.
Hendes undervisning en af de mest populære ihvertfald for eleverne, men for lærerbestyrelsen kæmper hun hver dag for at få flere penge til udstyr og generelt med at få IT acceptert som et undervisningsredskab.

Under workshooppen præsenteres flere forskellige medieprojekter hvoraf mange af dem har til mål at give sværere belastede børn og unge, etniske minoritetsgrupper og øknomisk belastede nabosamfund mulighed for at lære de nye medier at kende for på denne måde f.eks at skabe dialog mellem forskellige trossamfund, og give disse folk en stemme i de nye medier.

Det første projekt der præsenteret er The Game:www.usefullgames.co.uk
der anvendes som et redskab til at forstå beboernes situationer og behov i englands små communities
Game Sequence:

1.Scenario drawing: real , fictitious
2.Card selection,
3.Priority/timeline, – hvornår sker hvad i projektet
4. Story session: Person der tester det (helst en som er med i historien og som spiler en stor rolle i historien), Program(funding reduced)
5. Review ; Efterkalkulering af projektet

Både regreingen, byrådet og beboerne, det lokale community bruger spillet.
Spillet er ikke kun udviklet til UK men er blevet oversat til mange forskellige sprog.
Besrkivelsen af scenarier kommer fra spillerne, .

Cybersoek: (http://www.cybersoek.nl/)
The concept of Cybersoek:

  • Community and training center
  • Open to everybody in the neigbourhood
  • Flexible

The centre provide text workshop for the immigrant in the area and they have a children pressbureau, where the come in and build a website, learn to take photo and tell their stories through video.

Cybersoek er et center i en af Amsterdams suburbs.
Centeret tilbyder tekst workshops for nabolagets flygtninge og indvandrere, fra Marrokko og Tyrkiet, ligeledes er der kurser for ældre hvor de kan komme ind og arbejde på en computer.
Til børnene er det er presse bureau, hvor børnene kan komme og lave website, lave videoer og dele deres interesser.
De får lov at fortælle historier fra deres nabolag og kan dele det med de andre der kommer i centeret.

UK soundTV – http://www.uksoundtv.com/
Centeret er i øst london – i et meget fattigt område og de har arbejdet med at lave musikvideor og film.

De udvalgte 7 unge fra gaden som kunne være med til at lave videodokumentarer fra gaden af, De lavede live-tv hver uge. Fordelen for de unge var at kreere deres egne dokumentar og videoer. Det vigtige var, at de unge let kunne gå ud og interviewe f.eks en lokal musiker og kunne gå tilbage i centeret og publicere det online samme eftermiddag.
Det er meget værdifuldt for dem, at det ikke er så kompliceret og at de unge kunne arbejde i teams med hver deres kompetancer.
Ved at de arbejdede i teams blev de meget involveret og afhængige af hinanden, derfor skabte det et godt sammenhold mellem de unge på gaden.
Nogle gange gik de unge op til byrådet for at interviewe dem om politiske områder såsom kriminalitet, gadevold og ikke mindst graffiti.
Hvor mange penge fik de til at lave projektet?: Cirka 120.000 pounds

Stamp Media
Målet er at skabe Medie kompetancer for unge mennesker i Holland.
Navnet på selskabet er kommet af stamp – som på hollandsk betyder sparke mainstream medier – de unge vil sætte sig på mainstream medier og ændre det.
Arbejdet går ud på at lære de unge foto og video programmer igennem workshops. De unge laver interviews og filmer deres egne videoer.
Workshops behandler meget om race, kriminalitet, og samfundsmæssige holdninger.
De fortæller de unge at de skal ud og lave rigtig dårlig journalistik, der overdriver alt, fordi de vil lære de unge at dårilig journalistik skaber fordomme mht f.eks raceproblemer.
De to grupper skal ud og laver hver deres interviews ud fra forskellige baggrundsoplysninger . Resultaterne som er nyhedsindslag bliver sendt til mainstream medier såsom Reuters etc,
www.stampmedia.be
I september vil de launche nyhedsfeedet.
Budget på 140.000 euro per year

http://www.c21vox.tv/

Paul Murphy is the director at c21vokTV.
Since 1996 c21VOX has been running innovative projects combining new media & arts to encourage self-expression, primarily in young people, putting them in the foreground of the production process.

Udgivet 9. juni 2008 af nikoline