Teen Town Tønder

Kunde: Tønder Kommune
Projekt: Idé og historiegenerering med unge fra Tønder
Hvad stod vi for: Designworkshop & Projektidé

Fødevareministeriet afsatte i 2010, 1 million kroner til puljen ”Teen Towns”, målrettet initiativer for unge i landdistrikterne – heriblandt Tønder kommune. Formålet med indsatsen er at få langt flere unge til aktivt at tage del i udviklingen af deres lokalområde og inddrage de unge i beslutningerne om den fremtidige indretning af landdistrikterne.

I den forbindelse skulle Digital StoryLab, Copenhagen Business School og den lokale aktionsgruppe gennemføre et digital storytelling projekt i Tønder. I løbet af 2011 var unge fra Tønder deltagere på en række digital storytelling workshops, hvor de lavede film om deres oplevelser, drømme og ungdomsliv i Tønder. Historierne blev delt online og omdannet til konkrete initiativer til ungeprojekter gennemført af de unge selv.

Projektet var en helt nyskabende måde at kombinere digital storytelling med brugerdrevet innovation. Målet var gennem fortællinger at nå til en øget kollektiv forståelse af hvem vi var, hvem vi er, og hvem vi gerne vil være og blive til som lokalsamfund – og hvad som er særegent for netop Tønder – set med de unges øjne.

Ved at nye ideer og initiativer havde direkte rod i konkrete personlige fortællinger skabes fundamentet for kvalificerede og relevante initiativer og community building, der bygger på de unges egne oplevelser og drømme.

Samarbejdspartnere:
Puljen til Teen Towns er iværksat under landdistriktsprogrammet under tilskudsordningen ”Attraktive levevilkår i landdistrikterne”, hvis formål er at give befolkningen i landdistrikterne gode levevilkår. Landdistriktsprogrammet er finansieret af Fødevareministeriet og EU.

Læs mere om Teen Towns i Fødevareministeriets pressemeddelse

Se alle cases

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *