Patienternes Hus

Kunde: Center for Sundhedsinnovation – Rigshospitalet
Projekt: Fremtidens Patienthotel – Brugerinddragelse & Innovation
Vi har stået for:  Strategi og planlægning af workshops, brugerundersøgelsen og afrapportering.

Digital Storylab har i samarbejde med Storyfield og Center for Sundhedsinnovation stået for at inddrage “hotelgæsternes” værdier og behov ved at lave en række videofortællinger med patienter og pårørende, der bor, skal bo eller har boet på patienthotel. Metoden der er anvendt er Digital Storytelling.

Målet med dette projekt tager udgangspunkt i det nye innovationsprojekt mellem offentlige og private aktører som skal give patienter en bedre oplevelse på Region Hovedstadens patienthoteller. Med udgangspunkt i de eksisterende patienthoteller står Center for Sundhedsinnovation for at udvikle et nyt ”Patienternes Hus”, der skal drives på patienternes præmisser og behov. Gennem brugerdreven innovation vil projektet vise, hvordan en bedre patientservice kan øge værdien for såvel patient som hospital. Fremtidens patienthoteller skal på denne måde udvikle sig i en retning, så de bliver mere end blot en seng at sove i.

Filmene viser verden på en autentisk og indlevende facon fra patienternes/den pårørendes synsvinkel og fortalt med deres egne ord ud fra, hvad de har på hjerte og finder vigtigt. Herved bringer filmene data til live og sætter ansigter på brugerne af fremtidens patienthoteller.

Ved at tage udgangspunkt i brugernes oplevede historier, frem for ønsker til forbedringer ved eksisterende patienthoteller kan fortællingerne starte radikal nytænkning omkring patienthotellerne og meningsfulde nye koncepter, med udgangspunkt i brugernes behov og sygdomsforløb.

patienternes-hus-logoSkærmbillede 2016-04-01 kl. 11.46.43

Se alle cases