AppLab

Kunde: Buster Filmfestival
Projekt: Udvikling af nyt kursus AppLab. Vi har udarbejdet workshops til skoleklasser fra 4-10 klasse samt udviklet lærerkurser og undervisningsmateriale.
Vi har stået for: applab, lærerkurser, filmworkshop, koncept

BUSTER Filmfestival for Børn og Unge er Danmarks største filmfestival og Digital Storylab har igennem 3 år været udbyder af workshops til deres medieakademi. I 2012 ønskede de at udvikle nogle nye kurser til undervisere, børn og unge.

Digital Storylab har udviklet og planlagt et nyt kursus i produktion af apps, og vi kalder det for AppLab.  I dag er anvendelse af apps blevet en vigtigt del af vores daglige
kommunikationsredskab, og det er blevet nemt at udvikle apps som et relevant læringsredskab i undervisningen. AppLab er en nyt koncept hvor vi tilbyder undervisere, børn og unge at designe, udvikle og producere deres egen app med udgangspunktet i storytelling metoden.
Nu kan elever lære at producere deres egen simple app og samtidig anvende denne i skoleundervisningen.

Metode:
På laboratoriet vil kursisterne komme igennem processen fra idéudvikling, til design og
programmering med udgangspunkt i deres eget visuelle udtryk.
Igennem workshoppen vil kursisterne både lære at reflektere og samarbejde omkring emner såsom mobiltelefonens muligheder, medieadfærd, digital dannelse, fremtidens teknologi, og hvilken rolle applikationer har for deres dagligdag.
Kursisterne vil igennem en hands-on proces få undervisning i Apps Inventor som er et let tilgængeligt program, som alle kan anvende og producere deres egen enkelte applikation og se den i funktion bagefter på computeren. Dette program kan eleverne også anvende derhjemme efter skoletid og arbejde videre på det derhjemme.
Udover at få teknisk indsigt, vil eleverne også anvende deres kreative og kunstneriske udfoldelse igennem idéudviklingen og samarbejdet med deres skolekammerater.

Om Busters Medieakademi: Medieakademiet skal indsamle viden og udvikle tiltag, der har som formål at styrke danske børn og unges mediekompetencer for livet og både udvikle deres kreative evner og kritiske sans i såvel brugen som produktionen af i film og andre digitale medier.

Se film fra Buster Workshop

Se alle cases

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *